Дуже багато господині з нетерпінням чекають на новорічні свята. У цей час є чудова можливість провести час зі своїми близькими та друзями і побалувати їх смачними частуваннями. Смачні салати на Новий рік 2019 не обов’язково повинні бути складними, можна приготувати дуже просту, але неймовірно апетитну закуску. Так як смаки у всіх різні, тому на новорічне свято потрібно приготувати якомога більше різноманітних страв. Так можна буде догодити всім присутнім за святковим столом.
Зустрічаючи Рік Свині, зверніть увагу на класичні рецепти — вони перевірені часом і відповідають смаковим уподобанням більшості. Не забудьте і про те, що серед ваших гостей можуть виявитися вегетаріанці і прихильники корисного харчування. Складаючи меню на Новий 2019 рік, враховуйте навіть незначні нюанси, тоді ви зможете приготувати безліч смачних і красивих салатів, які по достоїнству оцінять ваші друзі.
Три рецепти смачних салатів на Новий рік 2019
Кожна господиня прагне пригостити гостей найсмачнішими стравами, і вразити їх уяву самим неймовірним декоруванням святкового столу. Незважаючи на те, що смаки у всіх різні, є кілька рецептів, які вважаються універсальними. Смачні та святкові салати припадуть до душі всім без винятку — всі продукти підібрані таким чином, що при необхідності, ви легко знайдете їм заміну.
«Прага» з індичкою
Всім дуже добре відомий «Празький» торт, без якої рідко обходиться будь-яке сімейне торжество. Цей салат за зовнішнім виглядом дуже нагадує ніжний шоколадний десерт, тому й одержав таку назву. Крім цього, «Прага» з ніжним м’ясом індички, так само як і торт, входить в число найсмачніших святкових частувань.
Необхідні інгредієнти:
- Філе індички — 500 г
- Морква — 2 шт.
- Яйце — 3 шт.
- Зелений горошок — 1 банку
- Солоні (мариновані) — огірки
- Чорнослив — 150 г
- Цибуля — 1 шт.
- Майонез — 1 стакан
- Оцет столовий 9% — 1/2 ч. л.
- Сіль — за смаком
Як приготувати:
Солоні огірки нарізати дрібними кубиками. Можна використовувати мариновані або консервовані овочі.
Яйця очистити і натерти на крупній тертці.
Варену моркву натерти або подрібнити в блендері.
М’ясо і чорнослив нашаткувати соломкою або кубиками.
Викладайте всі інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом. Важливо дотримуватися черговості продуктів, від цього буде залежати не тільки зовнішній вигляд, але і смак: м’ясо, цибулю, яйце, огірки, морква, горошок, чорнослив.
Замість солоних можна використовувати свіжі огірки, або додати в салат улюблені прянощі і зелень — за смаком.
«Грибна поляна» з кроликом і печерицями
Цей дивовижно смачний і ошатний салат складається з тих продуктів, які любить Земляна Свиня. Поставивши на стіл «Грибну галявину», ви зможете не тільки домогтися прихильності покровителя нового 2019 року, але й приємно здивувати своїх гостей. Якщо ви оформили стіл у сільському або лісовому стилі, він стане головною прикрасою.
Продукти:
- М’ясо кролика — 300 г
- Печериці мариновані — 300 г
- Сир — 150 г
- Картопля — 3 шт.
- Морква — 3 шт.
- Огірки мариновані — 2 шт.
- Майонез — 100 мл
- Петрушка — 1 пучок
- Цибуля зелена — 1 пучок
- Сіль і запашний перець — за смаком
Приготування:
За бажанням салат можна приготувати з іншими маринованими грибами: опеньками або маслюками. М’ясо кролика можна замінити індичкою або будь-копченої червоної риби.
Салат «Фіалки» в тарталетках
Неймовірно ніжний, витончений салат, який стане прикрасою будь-якого застілля. На новий 2019 рік ця напрочуд красива і нарядна закуска вразить гостей не тільки своїм оформленням, але і смаком. Секрет дуже простий — під ніжними фіолетовими квітами може ховатися будь-салат, який ви приготуєте. Найбільш придатною до року Свині буде смачна закуска з крабових паличок і рису.
Продукти:
- Рис — 100 г
- Яйце — 3 шт.
- Крабові палички — 250 г
- Корнішони мариновані — 200г
- Майонез — 100 мл
- Кукурудза — 1 банку
- Цибуля порей (зелена) — за смаком
Для прикраси:
- Тарталетки — 20 шт
- Редис — 300 г
- Шпинат — 1 пучок
- Буряк — 2-3 шт.
Як приготувати з оформити:
Редиску добре помийте, обріжте хвостики і наріжте дуже тонкими кружальцями. Можна використовувати спеціальну терку-нарізку для овочів.
Свіжу буряк пропустіть через м’ясорубку або натріть на дрібній тертці, покладіть в марлю і добре вичавіть сік.
Опустіть гуртки редиски в буряковий сік і залиште для підфарбовування на 20-30 хвилин, можна використовувати харчовий барвник або залишити їх натурального кольору.
На кожному гуртку зробіть невеликий надріз і з’єднуйте по 4-5 штук, вкладаючи один в одного, формуючи квіточки.
Листя шпинату промийте, розріжте стеблинки і наріжте смужками шириною 1 сантиметр. Покладіть листя внахлест на поверхню тарталеток (розкладаючи віялом). У серединку кожної тарталетки покладіть по 3 квіточки і насипте в серединку кожного трохи яєчного жовтка.
Можна приготувати цей салат в одній великій посуді, щоб поставити в центр святкового столу. Для оформлення «квіткового горщика», в якому буде знаходитися салат, можна використовувати солону соломку, обплетену сиром кіскою.
Ви можете вибрати один або приготувати смачні салати і поставити їх на святковому столі. Оформлювати частування можна на свій смак — це свято все залежить від вашої фантазії і мрій.