Смачні салати на Новий рік 2019: описи і рецепти

Дуже багато господині з нетерпінням чекають на новорічні свята. У цей час є чудова можливість провести час зі своїми близькими та друзями і побалувати їх смачними частуваннями. Смачні салати на Новий рік 2019 не обов’язково повинні бути складними, можна приготувати дуже просту, але неймовірно апетитну закуску. Так як смаки у всіх різні, тому на новорічне свято потрібно приготувати якомога більше різноманітних страв. Так можна буде догодити всім присутнім за святковим столом.

Зустрічаючи Рік Свині, зверніть увагу на класичні рецепти — вони перевірені часом і відповідають смаковим уподобанням більшості. Не забудьте і про те, що серед ваших гостей можуть виявитися вегетаріанці і прихильники корисного харчування. Складаючи меню на Новий 2019 рік, враховуйте навіть незначні нюанси, тоді ви зможете приготувати безліч смачних і красивих салатів, які по достоїнству оцінять ваші друзі.

Три рецепти смачних салатів на Новий рік 2019

Кожна господиня прагне пригостити гостей найсмачнішими стравами, і вразити їх уяву самим неймовірним декоруванням святкового столу. Незважаючи на те, що смаки у всіх різні, є кілька рецептів, які вважаються універсальними. Смачні та святкові салати припадуть до душі всім без винятку — всі продукти підібрані таким чином, що при необхідності, ви легко знайдете їм заміну.

«Прага» з індичкою

Всім дуже добре відомий «Празький» торт, без якої рідко обходиться будь-яке сімейне торжество. Цей салат за зовнішнім виглядом дуже нагадує ніжний шоколадний десерт, тому й одержав таку назву. Крім цього, «Прага» з ніжним м’ясом індички, так само як і торт, входить в число найсмачніших святкових частувань.

Необхідні інгредієнти:

  • Філе індички — 500 г
  • Морква — 2 шт.
  • Яйце — 3 шт.
  • Зелений горошок — 1 банку
  • Солоні (мариновані) — огірки
  • Чорнослив — 150 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Майонез — 1 стакан
  • Оцет столовий 9% — 1/2 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Як приготувати:

  • Філе індички покладіть в зручну каструлю, залийте гарячою водою, посоліть і зваріть до готовності. Відварне м’ясо охолодіть. Морква зваріть прямо в шкірці, остудіть і очистіть. Яйця залийте холодною водою і зваріть круто.
  • Зелений молочний горошок краще всього брати консервований. Відкиньте на друшляк і злити всю рідину. Якщо ви використовуєте свіжий горошок, відваріть його підсоленій воді до м’якості.
  • Чорнослив без кісточок покладіть в глибоку миску і залийте окропом. Залиште на 10 хвилин, після чого обсушити паперовим рушником.
  • Цибулю очистити і нашаткувати тонкими кільцями. Покласти його в глибоку миску, залити окропом і залишити на 1 хвилину. Гарячу воду злити, додати в цибулю трохи оцту, солі і перцю. Все добре перемішати і залишити до повного охолодження.
  • Солоні огірки нарізати дрібними кубиками. Можна використовувати мариновані або консервовані овочі.

  • Яйця очистити і натерти на крупній тертці.

  • Варену моркву натерти або подрібнити в блендері.

  • М’ясо і чорнослив нашаткувати соломкою або кубиками.

  • Так як смачне частування повинно нагадувати відомий торт «Прага», підготуйте плоску тарілку для формування салату. Збирати закуску можна тільки після повного охолодження продуктів!
  • Викладайте всі інгредієнти шарами, промазуючи кожен майонезом. Важливо дотримуватися черговості продуктів, від цього буде залежати не тільки зовнішній вигляд, але і смак: м’ясо, цибулю, яйце, огірки, морква, горошок, чорнослив.

  • Верхній шар салату прикрасити тонкою сіточкою майонезу і поставити для просочення в холодильник на 3-4 години.
  • Замість солоних можна використовувати свіжі огірки, або додати в салат улюблені прянощі і зелень — за смаком.

    «Грибна поляна» з кроликом і печерицями

    Цей дивовижно смачний і ошатний салат складається з тих продуктів, які любить Земляна Свиня. Поставивши на стіл «Грибну галявину», ви зможете не тільки домогтися прихильності покровителя нового 2019 року, але й приємно здивувати своїх гостей. Якщо ви оформили стіл у сільському або лісовому стилі, він стане головною прикрасою.

    Продукти:

    • М’ясо кролика — 300 г
    • Печериці мариновані — 300 г
    • Сир — 150 г
    • Картопля — 3 шт.
    • Морква — 3 шт.
    • Огірки мариновані — 2 шт.
    • Майонез — 100 мл
    • Петрушка — 1 пучок
    • Цибуля зелена — 1 пучок
    • Сіль і запашний перець — за смаком

    Приготування:

  • Для приготування цього смачного салату дуже важливо правильно підібрати посуд. Від неї буде залежати кінцевий результат: як буде виглядати закуска на святковому столі. Візьміть глибоку скляну або пластикову миску, що має форму купола. Відріжте шматок харчової плівки, застеліть нею дно і боки посуду, і змажте по всій поверхні рослинним маслом.
  • У класичному рецепті це блюдо готується з курячим філе, але так як в Рік Свині бажано уникати використання цього виду м’яса, можна замінити його ніжним дієтичним кроликом. Шматочки м’якоті і ніжки кролика зваріть в підсоленій воді з лавровим листом і корінням до готовності (приблизно 30-40 хвилин). Відварне м’ясо відокремити від кісточок і охолодити при кімнатній температурі, наріжте його тонкими смужками або дрібними кубиками — як зручно.
  • Куряче яйце зварити круто, охолодити і очистити від шкаралупи.
  • Моркву і картоплю зварити в шкірці, очистити і натерти (окремо) на великій тертці.
  • Мариновані печериці викласти в глибоку миску, маринад злити.
  • Цибулину опустити в окріп, через 30 секунд вийняти і охолодити в проточній воді. Це зробить його більш соковитим і зменшить гостроту.
  • Стебла зеленої цибулі накришити як можна дрібніше. Петрушку розібрати на гілочки і залишити для прикраси.
  • На дно підготовленої миски викласти печериці капелюшками вниз. Намагайтеся не залишати великих проміжків між ними — гриби мають близько прилягати один до одного.
  • Зверху печериць посипте зелений лук і покладіть шар тертої моркви, злегка утрамбуйте ложкою.
  • Промажте шар майонезом і викладайте тертий картопля.
  • Покрийте тонким шаром майонезу, насипте цибулю.
  • Змішайте м’ясо з ложкою майонезу, додайте духмяний перець і викладіть рівним шаром поверх лука.
  • Твердий сир змішати з майонезом, для гостроти можна додати трохи часнику. Викладіть сирну масу зверху м’яса і посипте шаром солоного огірка.
  • Акуратно утрамбуйте салат, щоб шару добре з’єдналися. Змастіть майонезом, посипте тертим яйцем і придавіть салат плоскою тарілкою. Поставте миску в холодильник на кілька годин.
  • Перед подачею до столу акуратно переверніть салат — він повинен лягти на тарілку, якій ви його прикривали. Зніміть плівку і прикрасьте частування гілочками свіжої петрушки.
  • За бажанням салат можна приготувати з іншими маринованими грибами: опеньками або маслюками. М’ясо кролика можна замінити індичкою або будь-копченої червоної риби.

    Салат «Фіалки» в тарталетках

    Неймовірно ніжний, витончений салат, який стане прикрасою будь-якого застілля. На новий 2019 рік ця напрочуд красива і нарядна закуска вразить гостей не тільки своїм оформленням, але і смаком. Секрет дуже простий — під ніжними фіолетовими квітами може ховатися будь-салат, який ви приготуєте. Найбільш придатною до року Свині буде смачна закуска з крабових паличок і рису.

    Продукти:

    • Рис — 100 г
    • Яйце — 3 шт.
    • Крабові палички — 250 г
    • Корнішони мариновані — 200г
    • Майонез — 100 мл
    • Кукурудза — 1 банку
    • Цибуля порей (зелена) — за смаком

    Для прикраси:

    • Тарталетки — 20 шт
    • Редис — 300 г
    • Шпинат — 1 пучок
    • Буряк — 2-3 шт.

    Як приготувати з оформити:

  • Рис добре промийте, щоб вимити весь зайвий крохмаль, і відваріть у воді з сіллю. Відкиньте на сито, щоб стекла вся зайва рідина і охолодіть до кімнатної температури.
  • Яйця зваріть круто, охолодіть у воді, щоб вони легше очищалися від шкаралупи.
  • З корнішонів злийте маринад, зерна кукурудзи відкиньте на ситечко.
  • Всі продукти наріжте дрібними кубиками, порей або звичайний зелений лук дрібно накришити. Один жовток залишити для прикраси квітів.
  • У зручній мисці змішайте всі інгредієнти, заправте майонезом і перемішайте. Наповніть готовим салатом тарталетки.
  • Редиску добре помийте, обріжте хвостики і наріжте дуже тонкими кружальцями. Можна використовувати спеціальну терку-нарізку для овочів.

  • Свіжу буряк пропустіть через м’ясорубку або натріть на дрібній тертці, покладіть в марлю і добре вичавіть сік.

  • Опустіть гуртки редиски в буряковий сік і залиште для підфарбовування на 20-30 хвилин, можна використовувати харчовий барвник або залишити їх натурального кольору.

  • На кожному гуртку зробіть невеликий надріз і з’єднуйте по 4-5 штук, вкладаючи один в одного, формуючи квіточки.

  • Листя шпинату промийте, розріжте стеблинки і наріжте смужками шириною 1 сантиметр. Покладіть листя внахлест на поверхню тарталеток (розкладаючи віялом). У серединку кожної тарталетки покладіть по 3 квіточки і насипте в серединку кожного трохи яєчного жовтка.

  • Можна приготувати цей салат в одній великій посуді, щоб поставити в центр святкового столу. Для оформлення «квіткового горщика», в якому буде знаходитися салат, можна використовувати солону соломку, обплетену сиром кіскою.

    Ви можете вибрати один або приготувати смачні салати і поставити їх на святковому столі. Оформлювати частування можна на свій смак — це свято все залежить від вашої фантазії і мрій.

    Новий рік 2023