Цей листковий салат також відомий в мережі Інтернет під назвою «Адмірал».
Він цікавий своїм незвичайним поєднанням продуктів, і може замінити на Новий рік олів’є, якщо ви хочете здивувати гостей новим рецептом святкового салату.
По колірній гамі він дуже схожий на традиційний салат від французького кухаря, але смак у нього буде зовсім інший.
Родзинкою цього салату є такий фрукт, як груша. Оригінально, чи не правда?
Інгредієнти на 4 порції:
- кальмар варений — 400 г
- 1 варена морква
- 1 груша
- 2 маринованих огірочка
- 1 цибулина
- 4 яйця
- 1 жменя креветок
- майонез за смаком
- сіль
- листя салату
- зелень кропу і петрушки
Рецепт салату з кальмарами і креветками
1. Кальмари нарізати дуже тонкою соломкою.
2. Цибулю і мариновані огірки порізати дрібним кубиком.
Огірочки краще брати не дуже гострі, щоб вони не перебивали інші смаки, а лише додавали пікантності закуски.
3. Грушу і очищену моркву наріжте приблизно такими ж кубиками.
Шматочки груші рекомендується злегка збризнути лимонним соком, щоб вони не потемніли.
4. Яйця почистіть і натріть на дрібній тертці.
5. На тарілку викладіть листя салату. Зверху поставте сервірувальне кільце.
6. Укладіть підготовлені продукти шарами, наносячи на них тонку майонезну сіточку:
- половина кальмарів
- цибуля
- морква
- груша
- залишилися кальмари
- огірки
- яйця
7. Зверху прикрасьте блюдо креветками, кропом і петрушкою, оформіть нитками майонезу.
Приємного апетиту!